Gjør flyttingen billigere med leiebil - illusion.no

  • Finn bilen som best passer ditt førerkort og flyttelass
  • Med større bil går flyttingen raskere

Det er flere ting å tenke på, og vurdere, når du skal flytte. Det er mye som skal flyttes fra ett sted til et annet og det tar tid. Dersom du leier bil vil du ha muligheten til å transportere flere møbler på én gang. Du kan også kjøre raskere og tryggere enn dersom du kun leier en tilhenger. Alle leverandører har ulike priser, vilkår og betingelser. Du bør derfor sette deg inn i disse og sammenligne ulike tilbud. Slik kan du finne den beste avtalen for deg og din situasjon. På denne måten kan du også gjøre flyttingen billigere.

Det finnes nok av flyttebyråer som tilbyr seg å gjøre all flyttingen for deg – alt fra pakking til transport. Alle disse har ulike typer biler, priser, og erfaring. De er derimot også kjent for å være dyre, og det er ikke alltid de er villige til å flytte lange distanser. Dette kommer an på det aktuelle firmaet. Likevel finnes det flere måter å gjøre flyttingen både rask, effektiv, enkel og billig på. Det finnes flere leiebilfirmaer over hele Norge, med ulikt utvalg av biler og priser. Andre selskaper som IKEA tilbyr også mulighet for å leie varebiler til flytting for en rimelig pris.

Vurderingsfaktorer

Det er flere ting å tenke på når du skal leie bil, både til reise og flytting. Først og fremst må du sette opp en oversikt over dine egne behov og økonomiske situasjon. Alle billeverandører stiller ulike krav til blant annet sjåfør og distanse. Prisen avhenger av flere ulike vurderingsfaktorer. Blant annet om du skal kjøre lange eller korte strekninger, hvor lenge du skal leie bilen, og hvilken type drivstoff du velger. Diesel er for eksempel billigere enn bensin. Det lønner seg uansett å levere tilbake bilen med full tank, da utleiere ofte krever høye gebyrer for fylling.

Når du skal flytte med leiebil må du være oppmerksom på hvor stort flyttelass du har og hvor langt du skal flytte. Enkelte leverandører har en maksgrense for hvor mange kilometer du kan kjøre uten ekstra kostnader. Du kan likevel finne byråer som tilbyr både billig leie over helgen, samt fri kilometertelling, for sine biler. Dersom du bestiller på nett kan du lettere sammenligne ulike leverandører og deres tilbud. Det lønner seg å bruke et par minutter ekstra på sammenligning. Slik vil du få en bedre oversikt over dine muligheter, og lettere finne den beste bilen for deg.

Lengde på leie

Hvor lenge du behøver å leie bil kommer an på flere faktorer, som for eksempel hvor langt du skal flytte. Dersom du kun skal flytte fra én bydel til en annen, og har et lite flyttelass, kan det lønne seg med dagsleie. Dersom du skal flytte langt, som Oslo–Trondheim, vil det ofte lønne seg med helgeleie. Selv i skoleferier og fellesferier lønner det seg ofte å leie bil over en helg. Mange leverandører tilbyr også utleie spesielt til flytting. Du vil slik kunne leie en flyttebil fra fredag til mandag og få en billigere pris. Her er det spesielt viktig å undersøke drivstoffkostnader samt tillatt kilometer.

  • Du kan leie en tilhenger for å få med mer på én kjøretur
  • Vurder distanser og drivstoff før valg av bil

Valg av bil

Størrelsen på flyttelasset har en stor innvirkning på om du bør leie varebil eller flyttebil. Du kan finne mange gode tilbud på begge typer kjøretøy. Enkelte billeverandører tilbyr også ekstra rabatter, for eksempel til studenter eller bedrifter. Det kan lønne seg å gå opp en bilklasse for å få en større bil. Vær likevel oppmerksom på nødvendig førerkort for bilen du velger å leie. Det stilles alltid krav til alder på sjåfør. Dersom du er under 25 år vil det normalt kreves et ekstra gebyr. Dette er for å dekke ekstra aldersforsikring for unge sjåfører. I tillegg kreves det ofte minst ett kredittkort for betaling eller depositum ved leie.

  • Ulike kredittkort kan dekke forsikring ved leie av bil
  • IKEA leier ut varebiler til flytting

Returbil

En mulighet for å gjøre flyttingen billigere med leid bil er å søke om returbil. E24 forteller at du slik kan unngå å betale selve leiekostnadene av bilen. Dette forutsetter at du har mer fleksibilitet i dine tider. Med returbil kan du hjelpe leverandører å kjøre tilbake deres biler til riktig utleiekontor helt gratis. Her lønner det seg å ha et lite flyttelass, så du også er mer fleksibel i valg av bil. En mulighet er for eksempel å leie tilhenger på en bensinstasjon, for eksempel Statoil, i tillegg til bilen. Slik kan du spare på å kun betale henger og bensin, og ikke bil og forsikring i tillegg.

Henting, levering og undersøkelse

Det lønner seg som oftest å levere tilbake bilen samme sted som du hentet den ut. Det er likevel flere leverandører som tilbyr enveisleie. Dette kan lønne seg dersom du skal flytte til en ny by. Slik unngår du en ekstra reise for å returnere bilen. Det kan derimot forekomme ekstra gebyrer og kostnader ved denne typen leie. Dersom du flytter i nærområdet er det alltid anbefalt å levere tilbake bilen samme sted som du hentet den. Undersøk eventuelle skader ved bilen før utleie, og dokumenter disse godt. Slik kan du bevise at skadene ikke skjedde under ditt bruk.

Oppsummering

Det er viktig å ha oversikt over egne behov før leie av bil til flytting. Beste tips er å sammenligne ulike utleietilbud. Slik vil du lettere kunne finne det beste tilbudet for deg. Vær tidlig ute når du reserverer bil til flytting. Slik vil du kunne finne bedre biler for en lavere pris. Flere leverandører tilbyr enveisutleie, men dette kan innebære ekstra gebyrer. Dersom du ikke har et stramt tidsskjema kan returbil være et godt alternativ. Slik vil du kunne spare leiekostnader for selve bilen. De fleste kredittkort dekker reiseforsikring ved leie av bil. Se godt gjennom leiekontrakt og eventuelle skader på bilen før du leier.

Top